Zlatko Dalić za Sport1: Ćiro je bio kompletna osoba, gospodin, veliki trener…

Vijest o smrti legendarnog trenera svih trenera pogodila je sve u regiji. U razgovoru za Sport1 selektor Hrvatske Zlatko Dalić ističe da je Ćiro bio čovjek cijele regije. 

– Pa koliko god nas je Ćiro pripremao na ovo, koliko god je govorio o tome, šok je za sve nas. Tuga je u cijeloj Hrvatskoj i regiji. Ćiro je bio čovjek cijele regije, on je bio poseban, imao je poseban način komunikacije, opohođenja. Bio je poseban, jedinstven i neponovljiv, kaže nam Dalić i nastavlja:  

– Ćiro je bio moj nogometni mentor, učitelj, moj drugi otac. Mnogo mi je pomogao kad sam tek počinjao, radili smo zajedno, bili smo zajedno, puno sam od njega naučio, puno sam stvari primijenio. On je prije svega bio moj prijatelj. Imali smo sjajan odnos, davao mi je veliku podršku. Čovjek je koji mi je olakšao kaijeru i mnogo me je zadužio. 

Na kraju je Dalić zaključio da Ćiri niko nije zamjerao bilo šta. 

– On je bio kompletna osoba, bio je gospodin, veliki trener, veliki izbornik. Na njega se niko nije ljutio, uvijek je bio dostupan svima. I kad bi rekao nešto ružno, niko mu ne bi zamjerio. Svi ćemo žaliti za njim, sve nas je zadužio – i nogometu i napravio je te uspjehe. Osvojio je prvu medalju sa Hrvatskom, nama olakšao put. Puno toga je prošao, sve nas je zarazio energijom, svojom pozitivom. Veliko poštovanje zaslužuje, kazao je Zlatko Dalić za Sport1.


sport1.oslobodjenje.ba

Koliko je koristan ovaj post?

Kliknite na zvezdicu da biste je ocenili!

Prosečna ocena / 5. Brojanje glasova:

Još uvek nema glasova. Ocenite prvi!