Znaju da je na to slab: Ukoliko se Tuchel vrati u PSG, tamo će ga dočekati potpis najsnažnije zvijezde Barcelone!

Njemački stručnjak Thomas Tuchel svoju igru gradi iz posljednje linije za koju smatra da je najvažniji dio tima i pažljivo bira pojedince koji će činiti istu u njegovim formacijama. To u Paris-Saint Germainu svakako dobro znaju.

Tuchel je sve bliže povratku na ‘Park prinčeva’ nakon što je uprava ustanovila kako su najbolji rezultati momčadi bili upravo u njegovom mandatu.

Dalje se navodi kako PSG planira da novom treneru angažuje nekoliko sjajnih i perspektivnih pojačanja, a jedno bi trebalo stići iz Katalonije.

Naime, Parižani žele iskoristiti nove pprobleme na Camp Nou kako bi doveli najsnažniju zvijezdu tamošnje Xavijeve svlačionice.

Iako je Španac Ronalda Arauja proglasio ‘nedodirljivim’, situacija u kojoj se Barcelona našla za predstojeće ljeto stavlja ga u nezavidan položaj.

Ponuda od 90 miliona eura neće moći odbijena u Kataloniji za Urugvajca, a upravo toliko, ili bar približno je Luis Campos pripremio za ovaj potpis.

‘Blaugrana’ je primorana prodavati najveće zvijezde, ili će u suprotnom potpuno ostati bez mogućnosti za angažovanjem pojačanja.

Tako su na listi, prenose engleski mediji, Frenkie De Jong, Raphinha, pa čak i Robert Lewandowski, a odlazak Arauja bi umnogome olakšao cijelu finansijsku situaciju u kancelarijama ovog velikana.

Ljeto je još uvijek daleko, ali bar se zna ime pojačanja koje će dočekati Tuchela u njegovoj drugoj epizodi u ‘Gradu svjetlosti’?

sport.novi.ba

Koliko je koristan ovaj post?

Kliknite na zvezdicu da biste je ocenili!

Prosečna ocena / 5. Brojanje glasova:

Još uvek nema glasova. Ocenite prvi!