Zoran Ćurguz: Željezničar nema igru da kažete da se divite nečemu, ali…

U 22.kolu m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine, dobojska Sloga Meridian dočekuje sarajevski Željezničar, a u razgovoru za MeridianSportBH, utakmicu je najavio Zoran Ćurguz.

Za vikend nas očekuje jedna izuzetno bitna utakmica, posljednja utakmica drugog kruga. U goste nam dolazi ekipa Željezničara iz Sarajeva. Sigurno je da bi nam pobjeda dobro došla u ovom trenutku, da se učvrstimo u sredini tabele i da pobjegnemo od najugroženijih klubova, ali neće to biti lako. Željezničar je ekipa koja dobro igra na strani, gdje više od 60% utakmica nisu izgubili, rekao je Ćurguz.

Trener dobojskog premijerligaša je u nastavku razgovora ukratko analizirao protivničku ekipu Željezničara, a tom prilikom se osvrnuo i na prošlu utakmicu ove dvije ekipe koja se igrala na Grbavici.

Željezničar je takmičarska ekipa koja igra na rezultat, sposobna da obori ritam utakmice i nametne neki tempo koji njima odgovara. Kada pogledate neku njihovu utakmicu, nemaju igru da kažete da se divite nečemu, ali uvijek nađu način da postignu i da sačuvaju pogodak. Tako je bilo na Grbavici kada smo igrali, gdje su uspjeli dati jedan gol iz prekida i to im je bilo dovoljno da nas dobiju. Mi smo tada propustili neke šanse, ali se nadam da smo izvukli pouke iz te utakmice, da nam ta utakmica može biti jedan reper kako mi treba da igramo i kako trebamo da se borimo, naglasio je Ćurguz.

Tokom razgovora u vezi predstojeće utakmice, Ćurguz je govorio o stanju njegovog tima, a ujedno je stavio do znanja da će Sloga Meridian dati maksimum i pokušati da osvoji sva tri boda.

Sada smo pod jednom vrstom pritiska, ali s obzirom na to da ove sedmice nije bilo Kup utakmica, pokušali smo da se maksimalno osvježimo. Imamo malo problema sa kartonima i sa nekim sitnim povredama, ali ja se nadam da ćemo izvesti sastav koji nam je najbolji u ovom trenutku. Moramo od samog početka nametnuti jedan ritam utakmice sa dosta tempa, dosta trčanja i sa puno tranzicija. Ako uspijemo u tome i, ako budemo maksimalno skoncetrisani u prekidima da ne dozvolimo Želji da to riješi na način kako je rješavao, sigurno se možemo nadati dobrom rezultatu, a to bi u ovom slučaju za nas bila pobjeda, kazao je Ćurguz.

Na kraju razgovora, Ćurguz je podsjetio da je Sloga Meridian u Modriči pobjeđivala i ekipe iz gornjeg dijela tabele i da ne vidi razlog zašto ne bi ostvarila dobar rezultat i protiv Željezničara.

– Modriči su padale i ekipe kao što je Zrinjski, koji će vjerovatno i biti prvak, zatim Velež, pa ni Borac nas nije pobijedio, Sarajevo je izgubilo, prema tome ne vidim razlog zašto to ne bi uradili i Željezničaru. Mislim da je došlo vrijeme da napravimo jedan dobar rezultat i jednog velikog protivnika pobijedimo, kazao je Ćurguz.


sport1.oslobodjenje.ba