Zoran Zekić: Zrinjski je glavni favorit za naslov prvaka, rukopis trenera se posebno vidi u jednom klubu u BiH

Trener Slaven Belupa i nekadašnji fudbaler Sarajeva, Zoran Zekić, u razgovoru za Hercegovina.info, između ostalog, govorio je o m:tel Premijer ligi BiH, Zrinjskom, Širokom Brijegu, te se dotakao i Posušja.

Njegov veliki prijatelj, Sergej Jakirović, napustio je Zrinjski, ali na klupu Plemića je stigao Krunoslav Rendulić. Prema riječima Zekića, Plemići su izgubili odličnog trenera, ali su dobili također odličnog trenera i čovjeka.

Gledam dosta bh. ligu. Jakirović i ja smo odlični prijatelji, a sa Rendulićem sam bio cimer 20 godina. Igrali smo zajedno u Osijeku i drugim klubovima. Obojicu izuzetno cijenim, ne samo prijateljski. Oni su odlični, mladi i moderni treneri. Zrinjski je izgubio odličnog trenera, ali je dobio također odličnog trenera i čovjeka, tako da tu ne bi trebalo biti problema. Često sam sa Rendulićem komentarisao utakmice bh. lige. Nema za njega tu puno nepoznanica. Zrinjski je sređen klub i glavni su favoriti za naslov prvaka, poručio je Zekić.

Prema njegovom mišljenju, rukopis trenera se posebno vidi na Pecari.

Što se tiče ostalih, Široki Brijeg ima veliku snagu u treneru Ivici Barbariću. Oni su najorganizovanija ekipa i vidi se ruka trenera. Kod njih se to još odlično i vidi, kao i disciplina. Igrači igraju zdrav fudbal i postoji zdrava konkurencija. Vi morate natjerati igrače iz napada da vrše toliki presing, a to kod njih nije slučaj. Drago mi je da je Goran Granić, koji je izuzetno pošten čovjek dobio priliku u Posušju i, hvala Bogu, počeo je ostvarivati dobre rezultate. Želim mu sve najbolje, poručio je Zekić. 


sport1.oslobodjenje.ba