back to top

ZVANIČNO: Bivši igrač Crvene zvezde pojačao Velež

Nikola Savić je potpisao ugovor sa Veležom i postao novi fudbaler ovog kluba, što je zvanično objavljeno. Time je potvrđeno ono što je ranije pisao naš portal.

U press-sobi stadiona “Rođeni” večeras je u prisustvu direktora kluba Denisa Zvonića potpisan ugovor sa ovim mladim odbrambenim fudbalerom, koji će ga vezati za Rođene u narednoj sezoni sa mogućnošću produženja još jednu godinu.

Nikola Savić je rođen 12. februara 2001. godine u Beogradu. Karijeru je započeo u omladinskim kategorijama Crvene zvezde i prošao je čitavu školu ovog beogradskog tima, gdje je proveo 11 godina. Pored omladinskih selekcija Zvezde, nastupao je i za timove Super lige Srbije, IMT Beograda i Voždovca u dva navrata, odakle dolazi u naš tim.

U prethodnoj polusezoni provedenoj u dresu Voždovca, ovaj dvadesettrogodišnji stoper odigrao je 15 mečeva i postigao jedan gol. Veći dio svoje karijere proveo je u timu IMT Beograd, gdje je odigrao 74 meča, postigavši šest golova i bilježeći jednu asistenciju. Također, nastupao je i u dresu Crvene zvezde tima U19 u UEFA Ligi prvaka za omladince, te bio prvak Srbije u sezoni 2019/20.

“Naš novi fudbaler je svojim kvalitetnim igrama u omladinskim kategorijama Zvezde privukao pažnju selektora i dobio poziv za U17 selekciju Srbije. Vjerujemo da će Nikola pojačati konkurenciju u timu Rođenih i dati doprinos, te da će odbrana Veleža i naredne sezone biti među najboljima u ligi. Nikola će se već sutra priključiti svojim saigračima na Kupresu, gdje ekipe obavljaju glavni dio priprema za nadolazeću sezonu. Želimo puno sreće, zdravlja i uspjeha našem novom Rođenom u crvenom dresu”, objavio je Velež.


Izvor: ( sport1.oslobodjenje.ba / Penal.rs )