back to top

(ZVANIČNO) Potvrda Veleža o odlasku još jednog igrača

Fudbalski klub Velež je danas potvrdio odlazak još jednog igrača, Demira Pece, putem svoje zvanične stranice.

Nakon isteka ugovora, Rođeni više neće računati na usluge Pece u narednoj takmičarskoj sezoni, a klub je tim povodom izdao saopštenje.

Uzimajući u obzir interese igrača, kao i interese i ambicije kluba Velež u narednoj sezoni, donijeta je odluka da se neće produžiti saradnja sa Pecon za novu sezonu, koja prema trenutnom ugovoru traje do kraja maja 2024. godine, saopćeno je iz kluba, uz poruku zahvalnosti i želje za budućnost.

Fudbalski klub Velež Mostar se zahvaljuje Demiru na profesionalnom pristupu, trudu i doprinosu ostvarenim rezultatima, te mu želi sreću u nastavku karijere. Iako se putevi razilaze, Velež će uvijek biti njegov dom. Hvala Demire i sretno.

Demir Peco je rođen 31. jula 1996. godine u Švicarskoj, a fudbalsku karijeru je započeo u FK Lokomotiva, prije nego što je postao član Omladinske škole FK Velež. Nakon toga je igrao za nekoliko klubova prije nego što se vratio u Velež u sezoni 2020./21. kada je osvojio Kup BiH sa timom.

Nakon kratkog boravka u Varaždinu, Peco se vratio u Velež gdje je ostvario 19 nastupa i postigao jedan gol u crvenom dresu.

Izvor: ( sport1.oslobodjenje.ba / Penal.rs )