Barišić: Mislim da se možemo plasirati na Evropsko prvenstvo

Na samom početku razgovora za Novu BH defanzivac Osijeka je govorio o tome da li ga je poziv Faruka Hadžibegića iznenadio.

“Uvijek vas takav poziv malo iznenadi, ali opet nakon sezone koju sam imao i stvarno sam bio jako zadovoljan svojom igrom. Bilo mi je u podsvijesti, da bi se mogao dogoditi taj sljedeći korak. Normalno je da je bilo iznenađenje”, rekao je Barišić i osvrnuo se na poziv sa Hadžibegićem: 

“Imali smo poziv i čuli smo se. Sve što budemo trebali pričati, vjerujem da pričamo uživo u Zenici”

U nastavku defanzivac je govorio o prvom susretu sa Portugalom, te o ponudama za nastavak karijere.

“Svakome je teško nositi se sa Portugalom. Ne mogu ni da krenem nabrajati igrače koji igraju tamo, to nema smisla. Na kraju te utakmice budu lakše, jer nas svi otpišu i onda postoji mogućnost i da iznenadite i nadam se da će tako biti ovaj put”, rekao je Barišić i dodao:

“Ponuda ima, a moji agenti su već pričali s par klubova. Mislim da još nije ništa konkretno i na kraju tu se pita i dosta NK Osijek. Ja razmišljam samo o Osijeku, jer sam tu. Mislim da sam odradio dobru sezonu na pravi način. Vjerujem da sam iznenadio dosta ljudi. Sada mogu ići samo prema gore i napraviti neki iskorak naprijed da bude bolji poticaj za dalji rad”

Cijeli intervju pogledajte u nastavku.


sport1.oslobodjenje.ba

Koliko je koristan ovaj post?

Kliknite na zvezdicu da biste je ocenili!

Prosečna ocena / 5. Brojanje glasova:

Još uvek nema glasova. Ocenite prvi!