Bivši fudbaler Željezničara odgovorio na pitanje da li bi ikada potpisao za Sarajevo

Nermin Zolotić, fudbaler Casa Pije, govorio je za portal MeridianSportBH o brojnim temama, te se, između ostalog, prisjetio svojih početaka u dresu Željezničara.

U Želji sam počeo trenirati i za Željezničar me sve veže. Debitovao sam za prvi tim što je san svakog igrača koji počne u tom klubu i prođe sve omladinske selekcije. U tom periodu igrao sam i za omladinske selekcije reprezentacije. Teško je izdvojiti neku utakmicu koja mi je ostala u najljepšem sjećanju, jer ih je bilo zaista puno. Taj dio života kada sam se priključio u prvi tim je nešto posebno i iz tog perioda posebno pamtim moje saigrače, kazao je Zolotić.

Iako se na samom početku činilo kao da je teško donijeti odluku koju utakmicu navesti kao onu „posebnu“, ubrzo je Zolotić istakao da je to bio njegov debi za prvi tim. Za mnoge, možda i debi iz snova.

Mislim da jedina utakmica koju bih mogao izdvojiti je utakmica protiv Širokog Brijega, jer sam tad debitovao i tad smo osvojili Kup BiH. Ta utakmica će mi stvarno ostati zapisana u najljepšem sjećanju do kraja mog života. Želja mi je stvarno da karijeru završim u Željezničaru, poručio je Zolotić.

Zolotić se potom osvrnuo na neostvaren san u svom životu, a to je igranje za seniorsku reprezentaciju BiH.

Sigurno da bi me igranje za A reprezentaciju BiH usrećilo, jer sam prošao sve omladinske selekcije i sigurno da je želja svakog igrača da igra i debituje za A reprezentaciju. Kada sam igrao drugu ligu nisam se mogao nadati tome, ali kako se kaže nikad se u životu ne zna i naravno da bi mi bilo drago da dobijem šansu da igram za reprezentaciju. Mislim da je igranje za reprezentaciju sami vrh dostignuća u životu svakog igrača, poručio je Zolotić.

On je potom dao odgovor i na pitanje da li bi ikada potpisao za Sarajevo.

Za Sarajevo nikad ne bih potpisao! U fudbalu je teško reći da ne biste potpisali za neki klub, jer ne znate šta vam nosi sudbina i karijera. Nikad se ne zna, ali samo znam da nikada u Premijer ligi BiH ne bih potpisao za Sarajevo, poručio je Zolotić. 


sport1.oslobodjenje.ba