Blaž Slišković prokomentarisao finale Kupa BiH: Za koga će navijati?

Slišković je u razgovoru za N1 govorio o uspomenama koje ga vežu za Velež, o potencijalnom plasmanu Rođenih u Evropu, te svom trenerskom angažmanu.

Donatorska veče kojoj je prisustvovalo oko 400 zvanica prilika je, kako je kazao Slišković, da se vidi sa starijim kolegama i da obnovi lijepe uspomene.

Lijepo je vidjeti starije kolege koje vidim rjeđe, ovo je jedna fina manifestacija i okupljanje, mnogo znači samom klubu i gradu i ja se uvijek odazovem na ove manifestacije jer možete obnoviti stare uspomene, poručio je Slišković.

Velež je njegov prvi klub, u kojem je, kako kaže, ponikao i u kojem je počeo svoju karijeru, te udario temelje svoje buduće karijere.

Vežu me isključivo lijepe uspomene, jedan osvojen trofej 1981. godine za mene mnogo znači, uspomene su pozitivne i uvijek se rado sjetim svih lijepih trenutaka, poručio je Slišković.

Govoreći o potencijalnom plasmanu FK Velež u Evropu, Slišković vjeruje da će Rođeni ostvariti svoj cilj.

Velež ima priliku da u dva slučaja izbori Evropu, pobjedom u finalu kupa, a još je u igri za četvrto mjesto, tako da su sigurno ambicije velike. Vjerujem da će ekipa cilj ostvariti, oni su se podigli i dolaskom novog kvalitetnog trenera napravili su iskorak više, to se vidi na samom terenu. Atmosfera oko kluba pozitivna što u neku ruku daje velike mogućnosti Veleža da preko prvenstva ili Kupa izađe u Evropu. Nadam se da će biti uspješan kao prije par godina kada su prošli tri-četiri kola, poručio je Slišković. 

On se potom osvrnuo i na finale Kupa BiH, u kojem će se naredne sedmice na Bilinom polju u Zenici sastati Velež i Zrinjski.

Ja sam neutralan u svemu tome, malo sam se zasitio fudbala, godine su to kada se brinete o nekim drugim ličnim problemima, manje sam prisutan na utakmicama, manje gledam TV i utakmice. Što se tiče rezultata, nek pobijedi onaj ko je bolji u tom trenutku na terenu, da li će to biti Zrinjski ili Velež, manje je bitno, ali korektno je da pobijedi onaj ko je bolji, kazao je Slišković.

Slišković trenutno boravi u Mostaru, posvećen je porodičnom životu, a kako tvrdi, trenerskih ponuda ima, ali nisu dovoljno atraktivne da bi otišao iz svog grada.

Imam ponuda, ali ništa kvalitetno da bih napustio grad i porodicu. Međutim, ako bude nešto kvalitetno što bi me zadovoljilo u ovom trenutku, mislim na trenerski posao, otišao bih, radio bih. Osjećam se dobro fizički, mada fudbal dolazi u drugi plan, poručio je Slišković. 


sport1.oslobodjenje.ba