Damir Kasum “dobio” na sudu Ajlu Alimanović

FK Sarajevo je u aprilu 2022. godine podigao krivičnu prijavu protiv bivših čelnika kluba sa Koševa. Prijavom su obuhvaćeni Damir Kasum i Senad Jahić, bivši predsjednici kluba, kao i bivša direktorica Sabrina Buljubašić.

Iz kluba su tada naveli da su prijave podnesene Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo od čijih organa očekuju da pokrenu postupak utvrđivanja krivične odgovrnosti za sve nepravilnosti u rukovođenju FK Sarajevo.

Damir Kasum se po objavljivanju u medijima, ali i izjava još uvijek aktuelne direktorice kluba, oglasio i rekao da će se odazvati organima ako za to bude potrebe, ali i da je cjelokupna priča nanijela dosta štete njemu kako na privatnom, tako i na poslovnom planu, te da će tražiti zaštitu svojih prava i svoje ličnosti putem suda.

To je i učinio, a u ponedjeljak je, kako saznejemo, stigla prvostepena presuda po kojoj će Ajla Alimanović, koja je tužena morati isplatiti određenu sumu novca, te se javno izviniti Kasumu.

Alimanovićeva ima pravo žalbe, što znači da prvostepena presuda još uvijek nije pravomoćna.

To je potvrdio za naš portal i bivši predsjednik kluba sa Koševa.

“Tačno je da sam dobio obavještenje od mojih advokata, koji su mi javili da je tužba riješena u našu korist. S obzirom na to da se radi o, još uvijek, nepravosnažnoj presudi ne bih da komentarišem dok ne bude pravosnažno”, rekao nam je Kasum.

Ostaje da vidimo da li će se direktorica FK Sarajevo žaliti ili će prihvatiti presudu Općinskog suda u Sarajevu


sport1.oslobodjenje.ba

Koliko je koristan ovaj post?

Kliknite na zvezdicu da biste je ocenili!

Prosečna ocena / 5. Brojanje glasova:

Još uvek nema glasova. Ocenite prvi!