Edin Cocalić: Sudija Sabrija Topalović je sve vrijeme vrijeđao i psovao saigrače i mene

Kapiten Željezničara, Edin Cocalić, oglasio se nakon što je dobio direktan crveni karton na sinoćnjoj utakmici 29. kola m:tel Premijer lige BiH protiv Igmana.

Istakao je da je glavni sudija meča, Sabrija Topalović iz Zenice, psovao i vrijeđao sve vrijeme fudbalere Željezničara i kapitena Plavih što on nije mogao prešutiti. 

– Prije svega, želio bih da se izvinim našim navijačima, mojim saigračima i svim uposlenicima mog kluba zbog reakcije na kraju utakmice. Uvijek sam kroz karijeru težio da budem profesionalan i da poštujem protivnike i sve aktere utakmice, napisao je Cocalić i dodao:

– Sinoć nisam mogao da istrpim uvrede koje su dolazile od glavnog sudije. Sudija, koji bi trebao da buded glas razuma i pravde na terenu u više navrata tokom utakmice psovkama i provokacijama vrijeđao je moje saigrače i mene. Ponižavanje igrača od strane sudije nisam nigdje vidio, niti doživio. Žao mi je što sam odgovorio istim jezikom dotičnog i ne bježim od odgovornosti, ali se nadam da će ovakvi likovi za dobrobit našeg sporta i mladih fudbalera koji stasavaju širom Bosne i Hercegovine biti uklonjeni iz našeg fudbala. Nažalost, svjedoci smo već duži period sudijskih lakrdija koje se dešavaju na svim stadionima naše države. Ostaje nada da će doći vrijeme kada će igrači i navijači na svakom fudbalskom terenu imati fer uslove za sportsko nadmetanje. 


sport1.oslobodjenje.ba