Edis Mulalić više nije trener FK Željezničar!

Edis Mulalić više nije trener FK Željezničar, potvrđeno je iz sarajevskog kluba. 47-godišnji stručnjak napušta klupu Plavih s Grbavice nakon 14 mjeseci u kojima je bilo uspona i padova, a odluci o raskidu saradnje prethodili su loši rezultati ekipe u posljednje vrijeme.

Edis Mulalić od danas više nije trener FK Željezničar. Nakon poraza u polufinalu Kupa Bosne i Hercegovine od mostarskog Veleža s 1:0 i jako loše igre koju Plavi ponavljaju iz kola u kolu, rukovodstvo kluba je odlučilo reagovati.

Donesena je odluka da se s Mulalićem raskine saradnja. Postignut je dogovor o sporazumnom prekidu ugovora i nakon 14 mjeseci na klupi 47-godišnji stručnjak odlazi iz FK Željezničar.

Još uvijek nije poznato ko će naslijediti Mulalića na klupi velikana bh. fudbala, a iz kluba su saopštili:

“Klub je stupio u kontakt sa određenim trenerima za koje smatra da mogu pomoći u ostvarenju takmičarskih ciljeva za tekuću i narednu sezonu. Narednu domaću utakmicu sa Tuzlom City pripremat će i voditi stručni štab, pojačan sportskim direktorom i direktorom Omladinske škole.”

Također, zahvalili su se Mulaliću što je preuzeo tim u jako teškim trenucima i što ih je uspio stabilizovati u proteklih godinu dana.

“FK Željezničar se ovom prilikom zahvaljuje Edisu Mulaliću na uvijek maksimalnom angažmanu na svakom treningu i utakmici, te na razumijevanju prilikom raskida saradnje”.

Edisu Mulaliću je ovo bio drugi angažman u timu s Grbavice. Vodio je ekipu u 43 utakmice i ima učinak od 18 pobjeda, 14 neriješenih utakmica i 11 poraza.

Željezničar će se do kraja sezone boriti za plasman u Evropu. Trenutno su na četvrtoj poziciji Premijer lige s 39 osvojenih bodova.

Također,još nije izgubljena šansa ni za plasman u finale Kupa Bosne i Hercegovine, iako su Plavi poraženi u Mostaru od Veleža s 1:0 u prvom susretu.

To je ujedno bio i posljednji meč Mulalića na klupi tima, a podsjetimo, ovaj stručnjak je ranije radio u Mladosti Doboj Kakanj, te crnogorskim ekipama Dečić, Rudar Pljevlja i OFK Titograd.

sport.novi.ba