FK Željezničar najavio vanrednu konferenciju za medije

FK Željezničar u petak 16. decembra zakazao je vanrednu konferenciju za medije, no tema obraćanja medijima za sada nije poznata, prenosi Klix.

“Konferencija će se održati u petak, 16. decembra 2022. godine u 17:30 sati u Plavom salonu. Tema će biti poznata na konferenciji. Unaprijed vam se zahvaljujemo na dolasku i ustupljenom vremenu i prostoru!”, piše najavi koja je dostavaljena medijima.

Podsjećamo, rukovodstvo FK Željezničar održalo je konferenciju za medije 7. decembra u Plavom salonu stadiona Grbavica povodom svih aktuelnih tema u klubu, a najznačanijija vijest da je Željezničar zatražio pomoć od Vlade Federacije BiH i prolongiranje plaćanja poreza do 30. juna 2023. godine.

Vlada FBiH je prvobitno u martu ove godine sportskim kolektivima odobrila neplaćanje sporazumnih rata, odloženog poreznog duga i tekućih obaveza u periodu do 31. decembra 2022. godine, a sada Plavi s nekolicinom drugih klubova traže produženje perioda važenja ovog zaključka za dodatni period od šest mjeseci, odnosno do 30. juna 2023. godine.

Da li je to tema sutrašnjeg sastanka, eventualno nove informacije u vezi s dolaskom investitora u ovaj klub ili sporazum s novim sponzorom, bit će poznato uskoro.


sport1.oslobodjenje.ba