back to top

(FOTO) Igrač na probi odlučio sjajnu utakmicu između Željezničara i Slobode nakon preokreta

Željezničar je danas odigrao svoju prvu utakmicu na Zlatiboru u okviru priprema, protivnik im je bila ekipa Slobode iz Užica. Utakmica je završena rezultatom 3:2 u korist Željezničara.

Nakon obavljenih treninga na Zlatiboru, igrači su odigrali prvu utakmicu u mješovitom sastavu, pruživši priliku kako standardnim tako i rezervnim igračima da pokažu svoje sposobnosti.

Željezničar je od samog početka pokazao agresivnost na terenu, iako je suđenje bilo pomalo neobično za prijateljsku utakmicu, rezultirajući s dva žuta kartona već u prvih petnaest minuta. Iako su bili bolji tim, bilo je vidljivo da još nisu dostigli željeni nivo uigranosti pod vođstvom trenera Denisa Ćorića.

Pored stvaranja nekoliko prilika, najopasniji igrač Željezničara bio je Hiroš, koji je predstavljao prijetnju protivničkom golu. Međutim, prvi gol postigao je Sloboda iz penala, dok je Dženan Šabić postigao spektakularan gol za poravnanje prije kraja prvog poluvremena.

U drugom poluvremenu, Željezničar je uspio preokrenuti rezultat i postići pobjedonosni gol pet minuta prije kraja utakmice, za zasluženu pobjedu.

Sastav Željezničara za ovaj meč uključivao je igrače poput Muftića, Odinake, Cavnića, Karamarka, Galića, Karića, Đorića, Šabića, Hiroša, Boljevića i Krpića, dok su priliku u drugom dijelu dobili i drugi igrači.


Izvor: ( sport1.oslobodjenje.ba / Penal.rs )