(FOTO) Sarajevo uveličalo stoti rođendan Igmanu odličnom partijom u svečanoj atmosferi

Fudbaleri Sarajeva rezultatom 10:0 su savladali Igman Ilidža u prijateljskoj utakmici odigranoj u svečanoj atmosferi, povodom stotog rođendana Igmana.

Stadion na kojem je odigran današnji meč zvanično je preimenovan u Stadion Josip Katalinski, a svečano su ga pod tim imenom otvorili načelnik općine Ilidža Nermin Muzur te supruga legende Igmana i Željezničara Jasna.

Sarajevo je zaigralo u sastavu Dizdarević, Trako, Aničić, Vršajević, Tomašević, Guliashvili, Kyeremeh, Ramić, Džafić, Čirjak, Renan, a već od početka se Bordo tim nametnuo i uspio je prilično brzo doći do uvjerljivog vodstva.

Kyeremeh je postigao prvi pogodak za Sarajevo, a potom je pogodio Džafić. Guliashvili je nakon lijepe akcije Tomaševića i asistencije Renana povećao na 3:0, a Čirjak je već u 25. minuti pogodio za 4:0. U 32. minuti Sarajevo dva puta pogađa prečku prije nego Kyeremeh pogađa za 5:0, a već u 33. minuti Renan je strijelac za 6:0. Nije međutim to bio konačan ishod prvog dijela, u 42. minuti za 7:0 pogađa Kyeremeh.

Sarajevo je napravilo veliki broj promjena u drugom poluvremenu, a za 8:0 je nekih pola sata prije kraja utakmice pogodio Dal Varešanović na asistenciju Dina Granova. Deveti gol za Sarajevo postigao je Mirza Mustafić koji je sjajnim udarcem pogodio mrežu Igmana.

Nije se Sarajevo ni tu zaustavilo. Deseti pogodak za Bordo tim postigao je Dal Varešanović, koji je time postavio konačan ishod meča. S druge strane, Igman je i sam stvorio nekoliko šansi, dva puta je pogađao okvir gola, ali nije uspio doći do pogotka.

Za Igman su igrali od prve minute: Džano, Kurtalić, Sabljica, Hasančić, Ćutahija, Mehmedspahić, Selimović, Bajraktarević, Hodžić, Osmanović, Memić.


sport1.oslobodjenje.ba