(FOTO/VIDEO) U kakvom je stanju travnjak stadiona Koševo?

Teren stadiona Asim Ferhatović Hase obuhvaćen je projektom rekonstrukcije terena i postavljanje hibridne podloge, koju zajednički realiziraju N/FS BiH, klubovi i lokalna zajednica.

Rekonstrukcija travnjaka je počela još u augustu 2022. godine, a čini se da je konačno došao kraj cjelokupnom poslu.

Poznato je da teren nije mogao biti “prošiven” iz razloga tvrde podloge. Nakon nekoliko odlaganja odlučeno je da Sarajevo odigra svoje utakmice do kraja sezone, a potom da se urade svi preostali detalji.

Po završetku sezone pristupilo se radovima, a čini se da je konačno završen i taj dio posla.

Posjetili smo stadion Koševo danas, kako bismo se uvjerili dokle se stiglo sa radovima.

Mašine za prošivanje terena su još uvijek na stadionu, ali nismo zatekli nikoga od radnika firme koja obavlja taj posao, kako bismo dobili informaciju dokle se stiglo. Razlog za to je vrlo vjerovatno taj što rade do kasnih večernjih sati, ali svakako i vremenski uslovi prlikom našeg dolaska, s obzirom da je kiša neprestano padala.

U neformalnom razgovoru sa radnicima zaposlenim na stadionu dobili smo informaciju da su radovi došli do kraja, ali nam to nisu mogli zvanično potvrditi bez radnika kompanije koja je radila na terenu.

Vremenski uslovi koji vladaju u našem glavnom gradu i državi uopšte, onemogućili su nam da se duže zadržimo na samom stadionu, a u videoprilogu pogledajte šta je zabilježila naša kamera. 

 

 


sport1.oslobodjenje.ba

Koliko je koristan ovaj post?

Kliknite na zvezdicu da biste je ocenili!

Prosečna ocena / 5. Brojanje glasova:

Još uvek nema glasova. Ocenite prvi!