Fudbaler Borca ide na novu posudbu

Fudbaler Borca, Dejan Bosančić, ide na novu posudbu u proljetnom dijelu prvenstva. On će se nakon odrađenih priprema sa banjalučkom ekipom vratiti u redove Laktaša, gdje je nastupao u prvom dijelu.

Bosančić je u jesenjem dijelu bio jedan od najznačajnijih igrača Laktaša koji su na kraju završili na trećoj poziciji. Vezni igrač je postigao i četiri gola i već se vratio u ovaj tim.

Povratak u Laktaše je bio najbolja opcija i za mene i za klub. Nakon odrađenih priprema u Antaliji, zajednička odluka Uprave Borca i moja je bila da odem na novu posudbu kako bih imao minutažu. Imao sam nekoliko ponuda, ali Laktaši su sigurno za mene najbolji izbor. Odradio sam kvalitetno pripreme sa premijerligaškom ekipom, tako da sam u potpunosti spreman da se priključim svojim starim saigračima, poručio je Bosančić za Glas Srpske.

Vezni igrač će tako nastaviti da sarađuje sa Laktašima

Stručni štab je želio da me vrati i to mi puno znači jer vidim da imaju puno povjerenja i da sam im stalno bio u planu. Također, upoznat sam sa ekipom i neće mi trebati puno vremena da se opet priviknem. Osim Sergeja Dojčinovića, većina ekipe je ostala na okupu, tako da mi neće biti problem da se uklopim jer su mi poznate zamisli trenera Miljana Bajića i stručnog štaba, poručio je Bosančić.

Laktaši su jesenji dio prvenstva završili na trećoj poziciji sa 37 bodova i u klubu su itekako bili zadovoljni ovim rezultatima.

Želimo da i u proljetnom dijelu prvenstva nastavimo sa dobrim partijama. Imali smo odličnu atmosferu unutar tima i nema razloga da tako i ne ostane. Sigurno je da idemo utakmicu po utakmicu sa željom da ostvarimo što bolji rezultat, a na kraju ćemo vidjeti na kojoj poziciji ćemo završiti, dodao je vezni igrač.


sport1.oslobodjenje.ba