Igman u svojim redovima ima dragulja: Demirović pogađa za juniore i seniore

FK Igman u svom sportskom centru na Ilidži, koji ispunjava sve uslove za vrhunski rad svakog ozbiljnijeg kolektiva, polako ali sigurno “slaže” jednu respektabilnu školu fudbala.

Fudbal je kolektivna igra, koja uvijek izbaci nekog pojedinca ili grupu njih, koji se kasnije pokažu kao lideri.

Upravo u Igmanu odrasta dječak koji, iako još junior, već drugu sezonu “gazi” seniorski fudbal. Benjamin Demirović je još kao kadet skrenuo pažnju na sebe, a prošle sezone kada je prešao u juniore, dobio je priliku da nastupa i za seniorski tim Igmana u Kantonalnoj ligi FS Kantona Sarajevo.

Demirović je prvo u sezoni 2020/21 bio najbolji strijelac Omladinske lige Centar, potom je prešao u juniore gdje je u sezoni 2021/22 ponovo bio najbolji strijelac u svojoj konkurenciji, ali je i u seniorima postigao svoje prve pogotke, ukupno njih šest.

U ovoj sezoni u Igmanu su donijeli odluku da u prvom timu daju priliku mlađim igračima, tako da je i u ovoj sezoni uspio na četiri odigrana susreta postići isto toliko pogodaka. Paralelno je za juniorski tim u 11 odigranih susreta postigao 17 pogodaka, pa se sa pravom može reći da je upravo Demirović, jedan od onih koji su ključni za dobre rezultate tima, ali i jedan od onih koje ćemo još dugo gledati na zelenim terenima.

Nadati se da će ga poslužiti zdravlje i sreća te da će napraviti zavidnu karijeru. Ako nastavi sa radom kao do sada, sigurni smo da Igman ima dragulja u svojim redovima.


sport1.oslobodjenje.ba

Koliko je koristan ovaj post?

Kliknite na zvezdicu da biste je ocenili!

Prosečna ocena / 5. Brojanje glasova:

Još uvek nema glasova. Ocenite prvi!