Legendarni Talijan u teškom stanju: Rak ne jenjava, hospitaliziran je i bore mu se za život

Bivši italijanski fudbaler Gianluca Vialli već dugo vremena bije bitku protiv raka, no danas ne dolaze lijepe vijesti o njemu i njegovom zdravstvenom stanju.

U teškom stanju je u Londonu hospitalozovan bivši italijanski reprezentativac Gianluca Vialli (57).

Njemu je rak gušterače dijagnosticiran još 2017. godine, a stanje se danas pogoršalo i morao je u bolnicu.

U međuvremenu, prema IlFattoQuotidianu, njegova porodica je donijela odluku. Tražili su diskreciju i rekli da je njegovo stanje stabilno, iako ozbiljno, a ljekari više ne smiju da iznose detalje, ni na zahtjev porodice.

No, pomenuti izvor tvrdi da je razgovarao sa nekim ljekarima, koji su dali detalje. Rekli su da je, budući da mu je dijagnoza postavljena 2017. godine, kada je bio u prilično delikatnom stanju, moguće da je bolest počela dvije ili tri godine prije dijagnoze.

Dakle, kliničko stanje bivšeg italijanskog napadača je, zapravo, trenutno veoma komplikovano.

 

Još jedan medij, tačnije Zazoom, tvrdi da su “teška vremena” za bivšeg međunarodnog velikana.

Nakon smrti Siniše Mihajlovića zbog leukemije ovo je samo još jedna u nizu crnih vijesti zbog zloćudne bolesti, no za nadati se da će se u slučaju Viallija sve dobro završiti.

“Bojim se smrti, naravno, i ne znam šta se događa s druge strane kada se svjetlo ugasi, ali na neki način sam uzbuđen što ću otkriti šta se događa.

Postoji tjeskoba da ne mogu završiti sve stvari koje želim raditi, ali to pomaže i vama da cijenite i razumijete život. Osjećam se vrlo sretno”, rekao je Vialli u jednom intervjuu početkom godine.

Ovaj 57-godišnjak bio je napadač Cremonesea, Sampdorije , Juventusa i Chelseaja do umirovljenja 1999. godine.

Nastavio je da radi kao trener u Chelseaju i Watfordu, a od 2019. godine pomoćnik je Robertu Manciniju u reprezentaciji Italije s kojom je osvojio EURO 2020.