Mirza Varešanović: S obzirom na to da od Saveza nismo dobili…

Istakao je da su Tuzlaci kvalitetna ekipa, ali da on želi zajedno sa svojom ekipom nastaviti niz od tri uzastopna trijumfa odnosno četiri jer on susret sa Slogom računa kao pobjedu.

– Očekuje nas utakmica protiv Tuzla Cityja koja neće biti laka jer u posljednjih pet utakmica protiv njih imamo četiri poraza i remi, a tri posljednje domaće utakmice smo izgubili od njih. Drago mi je da se vraćamo na naš stadion, ovu sedmicu smo iskoristili da se spremimo za one stvari koje nas očekuju na sutrašnjoj utakmici. Moramo biti skoncentrisani od prve do posljednje minute, te mnogo više agresivniji nego u posljednjoj utakmici protiv Sloge. Od prve minute ćemo nastojati da dođemo do pobjede jer smo u nizu od četiri pobjede, utakmicu protiv Sloge smatram kao našu pobjedu jer nismo dobili nikakvo objašnjenje od Saveza zašto ta utakmica nije registrovana u našu korist. S druge strane, ta utakmica nam je bitna zbog našeg samopouzdanja, rekao je Varešanović, te dodao:

– Tuzla City ima kvalitetne pojedince, ima Kuzmanovića i Mehidića, Husu Karjaševića, baš sam gledao susret sa Zrinjskim, čuvali su igrače za ovu utakmicu. Imaju 28 bodova, svaki bod im je potreban u borbi za opstanak, ali i nama je da ispunimo klupske ciljeve. Bićemo spremni za sutrašnju utakmicu i nadam se da ćemo ostvariti pozitivan rezultat kako bismo nastavili ovaj niz.

Varešanović je kazao da je motiv više to što Sarajevo u posljednjih pet utakmica protiv sutrašnjeg protivnika ne zna za trijumf. 

– Sigurno da je motiv više to što u posljednjih pet utakmica protiv njih ne znamo za pobjedu, to je dodatni motiv plus stadion Koševo. Ima dosta novih igrača koji ne znaju kako izgleda stadion i kakva je atmosfera. Nadam se da će to na njih dobro utjecati i da ćemo ostvariti pobjedu, dodao je Varešanović čija ekipa je jučer trenirala po prvi put na našem najvećem stadionu. 

– Jako dobar teren na Koševu, to je ono što smo tražili od prvog dana, sutra ćemo imati sve uslove da ostvarimo dobar rezultat. 


sport1.oslobodjenje.ba