Nemanja Bilbija: Ovo je kruna karijere

Nemanja Bilbija, kapiten Zrinjskog, prokomentarisao je finale Kupa BiH, koje je večeras odigrano u Zenici na stadionu Bilino polje.

Plemići su na Bilinom polju savladali Rođene rezultatom 1:0, a Bilbija je nakon meča poručio kako je ovo kruna njegove karijere, te je dodao kako je ponosan zbog uspjeha sa svojom ekipom. 

Ovo je kruna karijere, sa ovim mojim lavovima sam osvojio duplu krunu, ponosan sam zbog toga. Imao sam tri žuta kartona protiv Sloge, dobro mi je došao odmor nakon naporne sezone, rekao je Bilbija, te dodao:

U Koreji sam vidio drugi model profesionalizma, ali i prije odlaska i poslije, privatni život i profesionalizam dolazi do naplate.

Bilbija se potom osvrnuo na promjene u Zrinjskom koje su se desile u proteklom periodu, odnosno na polusezoni.

Malo je promjena bilo igračkih, napustio nas je Sergej, ovaj tim i atmosfera je i njegova, dvojica-trojica ode i dođe, ali nas pet-šest ostane i mlađi nas slušaju stvarno.

O utakmici protiv Veleža, Bilbija je rekao kako su svi u klubu znali da će biti težak susret protiv Rođenih, te je dodao kako je njegov tim čekao šansu, sačuvao prednost i na kraju došao duple krune.

Znali smo da će biti teška utakmica, čekali smo šansu, sačuvali smo prednost do kraja i osvojili duplu krunu, kazao je Bilbija, a potom dodao:

 – Moramo ostati na okupu, nadam se da će svi ostati, a ako to ne urade, onda smatram da će doći neki drugi, ako ništa borićemo se za titulu sljedeće godine, nekako je lakše kada u trećem-četvrtom mjesecu imamo deset bodova više od protivnika.

Kada je u pitanju Evropa, Bilbija je poručio kako se nada da će uskoro jedan bh. klub ući u grupnu fazu nekog evropskog takmičenja. 

– Čekaćemo svoju šansu, nadam se da će konačno jedan bh. klub ući u grupnu fazu nekog evropskog takmičenja, kazao je Bilbija, a potom dodao:

Odigraćemo ove dvije utakmice, imamo malo odmora, nadamo se da ćemo nastaviti da se borimo za najviše ciljeve, imamo težak zadatak, probaćemo doći u poziciju za odbranu oba trofeja.

Napadač Zrinjskog se osvrnuo na saradnju sa mladim igračima sa kojima igra u ekipi.

Mladi momci u Zrinjskom stvarno slušaju, upijaju i dobro rade. Ovo je i njihovo. Nekad malo više zagalamimo na njih, ja kad njima nešto kažem, to nikada nije zlonamjerno i stvarno upijaju svaku moju riječ, poručio je Bilbija.


sport1.oslobodjenje.ba