Pomoćnik Faruka Hadžibegića na klupi Zmajeva otkrio da li će ostati u stručnom štabu Zrinjskog

Nenad Gagro, nakon što je postao pomoćnik u stručnom štabu novog selektora reprezentacije BiH Faruka Hadžibegića, govorio je za portal Hercegovina.info.

Prema njegovim riječima, on je sretan zbog povjerenja koje je dobio, te je poručio kako je to i velika odgovornost.

Naravno. Velika je ovo stvar i zadovoljstvo je ogromno. No, sa druge strane, velika je i odgovornost. Pred nama je ozbiljan projekat. Bosna i Hercegovina se nikada nije plasirala na Evropsko prvenstvo. Mislim da imamo grupu ‘‘po mjeri‘‘, da je možemo proći i da možemo biti konkurentni svima ekipama, pa i Portugalu. Mi sa ovih prostora znamo kako se motivišemo protiv velikih ekipa, poručio je Gagro.

Na pitanje da li ostaje u Zrinjskom, Gagro je poručio kako je u dogovoru sa upravom kluba i Krunoslavom Rendulićem, dogovreno da on i dalje obnaša svoju funckiju u redovima Plemića kao i do sada.

Što se tiče Zrinjskog, u dogovoru sa upravom kluba i sa novim šefom struke Krunoslavom Rendulićem dogovorili smo da i dalje obnašam funkciju u Zrinjskom kao i do sada, poručio je Gagro, a potom dodao:

Nakon što sam obavio razgovor sa šefom Rendulićem, a potom i sa selektorom, on mi je iznio svoj plan i viziju, ali i obaveze nas pomoćnika koje ćemo imati.  

Zmajevima su u narednom periodu prioritet Island i Slovačka.

Trenutno smo u skautingu naših protivnika Islanda i Slovačke. To su nam prve dvije utakmice i tome smo se za sada najviše posvetili. U februaru ćemo imati i jedan radni sastanak u Sarajevo, pa će na red doći i druge teme, kazao je Gagro. 


sport1.oslobodjenje.ba