back to top

PRIJE UTAKMICE “EKSIRA” TR RED BULLA I POPIJE KAFU: Na terenu se pretvori u mašinu!

Mnogi fudbaleri iza sebe imaju dosta situacija koje ostanu na neki način tajna, ali oni koji se odluče za svoju biografiju, otkriju neke detalje na kojem niko ne bi ni pomsilio.

Posljednji od fudbalera koji kroz biografiju želi da predstavi svoj život i karijeru je Jamie Vardy (36).

Poznato je da je Vardy sa 25 godina počeo igrati profesionalni fudbal, a zatim je sa Leicesterom činio čuda, između ostalih doveo ih je od senzacionalne titule prvaka Engleske.

Vardy je otkrio da je imao svoje čudne i pomalo zanimljive rituale.

Kada je zakoračio u profesionalni fudbal morao je promijeniti neke životne rituale, ali jedan je ostavio i smatra da je on jedan od razloga za sjajne partije prethodnu deceniju na visokoj razini profesionalnog fudbala.

“Možda je to malo čudno. Svako jutro bih popio brzinski tri Red Bulla i kafu i to mi je dalo snagu da letim po terenu. Nisam odustajao od tog rituala ni kada sam ušao u profeisonalne vode”, napisao je Vardy u svojoj bigorafiji “Moja priča” i dodao:

“Nakon pomenute kombinacije osjetio sam snagu, trčao samo kao lud po terenu, mislim da se tu krije jedna od tajni mog uspjeha.”

Nema sumnje da je Vardy obilježio posljednju deceniju u engleskom i evropskom fudbalu.

Uskoro je u planu i film o Jamieu Vardyu koji bi mogao biti veoma poučan, ali i vodilja igračima koji dođu do zida i smatraju da su snovi za njih ugašeni.

Vardy je također otkrio da će u biografiji biti još nepoznatih detalja iz njegove karijere, ali i prvih fudbalskih koraka u amaterskim ligama.

Pomeuti fudbaler je stigao i zaigrati za reprezentaciju Engleske za koju je upisao 26 nastupa i postigao tri gola.

sport.novi.ba