back to top

Ronaldova nemoć: Uplakano lice, odmahivanje glavom i slobodnjak koji će nasmijati svijet

Cristiano Ronaldo je za više od 100 minuta igre derbija prvenstva Saudijske Arabije imao jednu ozbiljnu priliku i to u sudijskoj nadoknadi.

 

Al Ittiahd je kao domaćin pobijedio Al Nassr sa 1:0, a gol odluke je postignut u drugom dijelu, strijelac u 80. minuti bio je Romarinho.

Tako je Al Nassr izgubio najvažniji meč od dolaska Ronalda u klub, a slavni Portugalac je većim dijelom meča pokazao totalnu nemoć.

Višetruki osvajač Zlatne lopte je u nekoliko navrata bespomoćno gledao prema sudiji Mateu Lahozu nadajući se prekršaju, ali poznati španski arbitar mu nije bio naklonut.

U prvom poluvremenu Ronaldo je izveo magičan dribling tako što je jednom rivalu probacio loptu kroz noge, dok je u nastavku bio očajan

#CristianoRonaldo #CR7 pic.twitter.com/lgOJZYLwzT
— CR7Media (@AlCR7Media) March 9, 2023

Igrala se 56. minut kada je CR pokušao iz slobodnjaka sa ivice kazneno prostora međutim lopta je završila visoko na tribinama.

Do kraja meča je uglavnom bespomoćno odmahivao rukama ili otpuhivao glavom svjestan da će Al Nassr upisati poraz.

#CristianoRonaldo #CR7 pic.twitter.com/rkWTu8L6W4
— CR7Media (@AlCR7Media) March 9, 2023

U sudijskoj nadoknadi je imao ozbiljan pokušaj pod prečku, ali je Grohe uspio odbraniti njegov udarac.

Al Nassr više nije lider prvnestva, a Ronaldo je drugu utakmicu završio bez gola. Međutim, ono što može brinuti je činjenica da je protiv jedinog ozbiljnog rivala u prvenstvu bio totalno neprepoznatljiv


sport.novi.ba