SL: Zvezdina „petarda“ za rođendan!

sl: zvezdina „petarda“ za rođendan! sl: zvezdina „petarda“ za rođendan!

Navijači Crvene zvezde su slavili 78. rođendan kluba na utakmici sa Novim Pazarom, a igrači na terenu su vratili dobrom partijo i ubedljivom pobedom – 5:1 (2:1).

Crvena zvezda je počela meč u izmenjenoj formaciji i u podmlađenom sastavu, ali su d starta nametnuli svoj ritam.

Posle prve velike šanse su došli do kornera, posle kojeg je postignut gol.

kanga je izveo korner, a najbolji u skoku je bio Rakonjac koji je iskoristio svoju visinu i prvi put se u dresu šampiona Srbije uspisao u listu strelaca.

Crveno-beli su nastavili sa napadima posle gola, ali su i gosti zaigrali daleko odlučnije i uspeli su da dođu do penala.

Posle jednog centaršuta lopta pogađa u ruku Aleksandra Dragovića i sudija pokazuje na belu tačku.

Precizan je bio Majdevac u 25. minutu za 1:1.

Nije se dugo čekalo na gol Crvene zvezde, pošto je posle reakcije VAR-a dosuđen penal i za njih. Igrač Novog Pazara je nesmotreno odigrao rukom u kaznenom prostoru i to je bila šansa za Kangu da dovede Zvezdu u vođstvo.

Do kraja poluvremena Novi Pazar je imao odličnu šansu pošto je Ergelaš odlično raspalio po lopti sa 20 metara, ali je pogodio stativu gola Borjana.

U drugom poluvremenu Crvena zvezda je potpuno kontrolisala utakmicu i opkolila je gol gostiju iz Pazara.

Nisu uspevali da naprave neke velike prilike, a ritam se podigao posle izmena i pošto je u igru ušao Mirko Ivanić.

Treći gol je pao 15-ak minuta pre kraja pošto je strelac ponovo bio Gelor Kanga. Gabonac je odličnim šutem sa 20 metara pod prečku podigao publiku na noge za 3:1.

Posle tog gola, Kanga ubrzo upisuje aistenciju pošto je poslužio Aleksandra Kataija koji majstorski lobuje golmana gostiju za 4:1.

Nije tu stala Crvena zvezda i brzo je stigla i do petog gola. Mitrović je dobio loptu u dubinu loše je zahvatio, ali je Rakonjac dobro pratio loptu i uspeo da je ubaci u mrežu za 5:1.

Posle ove pobede Crvena zvezda ostaje ubedljivo prva sa 72 boda, dok Novi Pazar je sa 44 na 6. mestu.


www.sportskacentrala.com