back to top

Šokantan odgovor predsjednika Al Nassra na pitanje o Ronaldu

Prije nekoliko dana pojavila se vijest da je Cristiano Ronaldo dogovorio odlazak u Saudijsku Arabiju.

Prije početka Svjetskog prvenstva nogometnu javnost uzdrmao je CR s intervjuom koji je dao Piersu Morganu i u kojem je između ostalog blatio Manchester United i menadžera kluba Erika ten Haga, zbog čega je ubrzo postao slobodan igrač.

Ubrzo je došla vijest da je odlučio da ode u Saudijsku Arabiju. Marca je objavila da će dobiti 200 miliona eura godišnje i da je sve dogovoreno s Al Nassrom.

Klub s arapskog poluotoka Ronaldu je navodno ponudio unosan ugovor od nevjerovatnih 200 miliona eura godišnje čime bi postao najplaćeniji sportista na svijetu. To znači da bi Ronaldo po minuti zarađivao 380 eura, odnosno 6,3 eura po sekundi.

Glavne zvijezde PSG-a, Messi i Neymar, zarađuju 75 odnosno 70 miliona godišnje što je daleko od iznosa kojeg su Arapi ponudili portugalskoj zvijezdi.

Al Nassr, devetogodišnji prvak Saudijske Arabije, Ronalda je pokušavao dovesti i ljetos, ali je tada Porutgalac smatrao da je rano za taj korak. No, navodno je sada pristao da ode u Saudiju, kada je već slobodan, a nude mu se novci koje ne može nigdje drugo da zaradi.

 

Međutim, predsjednik spomenutog kluba tvrdi da ne zna ko je Ronaldo. Ili se samo šalio?

Uglavnom, novinar iz Saudijske Arabije upitao je Muslija Al Mamara o Ronaldu. “Gdje je Ronaldo?”, upitao je novinar. “Ko?”, odgovara prvi čovjek bogatog kluba.

“Ne poznate Ronalda?”, uzvraća pitanjem novinar, a predsjednik Al Nassra potom kaže da ne poznaje Ronalda.

S obzirom da se razvio i osmijeh preko lica na odlasku, očito se prvi čovjek kluba samo našalio, a hoće li i kada će Ronaldo doći, nije želio otkriti.

Bez obzira što je u poznim igračkim godinama, Ronaldo bi u Saudijskoj Arabiji mogao puno dati, no kakav bi to tek marketinški potez bio za Al Nassr.

Portugalac je nakon eliminacije u četvrtfinalu SP-a plakao, bila je to njegova posljednja šansa da postane svjetski prvak. Nakon što je napustio Katar, stigao je u Madrid i trenirao u bazi svog bivšeg kluba Real Madrida, a početkom 2023. godine potpisaće novi ugovor. Svi s nestrpljenjem čekamo da saznamo i sa kim…