back to top

Sport1 – Damir Hadžić: Prednost imam radije nagradu “Ismir Pintol” nego titulu.

Jedan anonimus je stigao u Sarajevo, ostao je devet sezona i odigrao 209 utakmica. Osvojio je Kup BiH, titulu prvaka i nagradu „Ismir Pintol“. Rođen u Željeznom Polju, počeo je u Žepču, igrao za Čelik, Đerzelez, Vratnik, Slobodu, da bi se na kraju vratio u Žepče. Damir Hadžić je gost 28. epizode podcasta (IN)Direkt.

Razgovarali su o Damirovim počecima i treninzima fudbala u izbjeglištvu u Njemačkoj. Tema je bila i Čelik, sa svim lijepim i manje lijepim uspomenama, te raznim anegdotama. Damir je ispričao kako ga je Kemal Alispahić doveo u NK Đerzelez, promijenio mu poziciju i nagovorio da dođe u Sarajevo. Iako je bio skeptičan, Alispahić je bio uporan. Damir je otkrio detalje saradnje sa Husrefom Musemićem i Mehmedom Janjošem, te koji mu je gol najdraži u bordo dresu.

Osvojena je nagrada “Ismir Pintol” 2009. godine.

– To je bilo nešto posebno. Bitno je šta navijači misle, oni su ti koji određuju. Dobiti tu nagradu me zaista dirnulo. Držim je kao posebno sjećanje. Navijači su me podržavali svih osam sezona u Sarajevu i još uvijek imam kontakt sa njima, izjavio je Hadžić.

Cijelu priču sa Damirom Hadžićem možete čuti na www.podcastoslobodjenje.ba, kao i na platformama kao što su YouTube, Apple Podcasts, Google Podcast, Deezer, Spotify i mnoge druge.

Ako ste propustili prethodne epizode podcasta (IN)Direkt, možete ih pogledati OVDJE.


Izvor: ( sport1.oslobodjenje.ba / Penal.rs )