Tahirović već na ljeto napušta Romu, nazire se klub koji bi mu mogao mnogo pomoći u karijeri!

Bh. nogometaš Benjamin Tahirović naredne sezone bi mogao otići na posudbu iz ekipe Rome, a mediji u Italiji pišu da će ostati na Apeninima i da bi mogao zaigrati u dresu trenutnog lidera Serije B i izgledno novog člana najelitnijeg ranga – Frosinonea.

Navodi se da bi Tahirović na posudbu mogao otići u potrazi za boljom minutažom, a on je u ovoj sezoni odigrao ukupno devet mečeva za Romu u svim takmičenjima te je na terenu proveo 194 minute, pa je jasno da mu u trenutku kada ima 20 godina prijeko trebaju minute i iskustvo kako bi ispunio svoj potencijal.

Ukupno je skupio 133 minute u Seriji A i 61 minutu u Kupu Italije, a uz to je odigrao i devet mečeva u italijanskoj Primaveri te jedan meč u Kupu Primavere, a odigrao je i dva meča za reprezentaciju Bosne i Hercegovine, prvo protiv Islanda gdje je debitovao i nakon toga protiv Slovačke u gostima.

Dobre igre, iako u ovoj sezoni nije bilo previše prilika da to pokaže, predstavili su našeg igrača kao velikog talenta u Italiji, a to želi iskoristiti trenutni lider Serije B – Frosinone, te ga dovesti na posudbu tokom čitave naredne sezone kako bi im pomogao u cilju da opstanu u društvu najboljih.

U Italiji je praksa da slabiji timovi često dovode na posudbu najbolje mlade igrače iz najvećih klubova, što Tahirović sigurno jeste, pa bi jedna takva posudba za našeg igrača, pod uslovom da bude standardan i važan dio ekipe, mogla biti od velikog značaja za njegovu ulogu u budućnosti u Romi, ili eventualno nekom drugom klubu koji ga zapazi.

Vrijednost našeg veznjaka na portalu Transfermarkt je milion eura.

sport.novi.ba