U Milanu donijeli odluku i šokirali Zlatana Ibrahimovića!

Kako prenose italijanski mediji, nakon tri godine drugi boravak Zlatana Ibrahimovića u Milanu se bliži kraju, te bi trebao napustiti ovaj klub na kraju sezone.

Švedski napadač koji ima 41 godinu ove sezone skoro da nikako nije ni igrao u dresu Milana, te je upisao samo četiri nastupa u domaćem prvenstvu.

Razlog je povreda i operacija koljena, te oporavak koji je trajao dosta dugo, a kada se vratio zadesila ga je poveda mišića.

Ibrahimović se u ekipu Milana vratio u januaru 2020. godine, te je bio jedan od glavnih ljudi u svlačionici ovog kluba.

Pomogao je ekipi da osvoji titulu prvaka Italije što je naravno bio njegov glavni cilj kada se vratio u tim Milana.

Milan, kako prenose italijanski mediji, nema namjeru da ponudi Ibrahimoviću novi ugovor, te će on na kraju sezone napustiti klub.

Još uvijek nije poznato da li će Ibrahimović završiti svoju karijeru na kraju seone, ali za njegove usluge je itekako zainteresirana Monza.

Ibrahimović želi igrati još najmanje godinu kako bi zaigrao na Evropskom prvenstvu sa Švedskom, a Monza mu nudi zagarantovanu minutažu.

Odlazak legendarnog napdača u ovaj klub bi na neki način predstavljao iznenađenje, međutim jasno je da je Ibrahimoviću u poznim fudbalskim godinama prioritete provesti što više vremena na terenu zbog čega bi i mogao prihvatiti Gallianijev poziv.

Monza je tokom sezone dovela u ekipu veliki broj novih igrača i već sada je u mirnim vodama sa 15 bodova zalihe u odnosu na zonu ispadanja.

Opstanak u Seriji A je izboren, naredni cilj je pokušaj proboja u sami vrh. Sa eventualnim dovođenjem Ibrahimovića koji je i dalje majstor za većinu igrača u Seriji A, sve bi bilo moguće.

sport.novi.ba