Varešanović komentarisao meč protiv Sloge, govorio i o svom odlasku

FK Sarajevo je večeras odigrao neriješeno protiv ekipe FK Sloga sa 1.1. Nakon utakmice medijima se na press-konferenciji obratio trener Bordo tima, Mirza Varešanović.

“Sto posto smo oštećeni. Ovo je čist gol. Nešto je kao pomoćni rekao, ali mi nije jasno kako pomoćni može vidjeti bolje od glavnog sudije u ovoj situaciji. Šta da kažem? Rekao sam u najavi utakmice da nas čeka teška utakmica, bez obzira na poziciju Sloge. Dobro smo otvorili utakmicu, rano smo poveli. Zašto smo stali nakon gola nije mi jasno iskreno. Dogovorili smo se od prve minute da igramo jako i agresivno. Dali smo gol i stali, kao da se neka nervoza uvukla. imali smo još prilika nismo iskoristili. Mi smo imali kasnije i posjed i šanse i sve, ali džaba. Primamo gol nakon individualne greške. Šerbečić je imao loptu, ali slična greška kao u Tuzli. Cijelo poluvrijeme smo pokušavali i pravili izmjene, ali eto na kraju nismo uspjeli”, rekao je Varešanović i osvrnuo se na skandiranje publike na večerašnjoj utakmici koja je ponovo tražila njegov odlazak:

“Mene nije postavila publika na ovo mjesto. Mene je na ovo mjesto postavio predsjednik, kada predsjednik kaže da idem ja ću ići.”

Sloga je imala nekoliko prilika, Dizdarević je spasio par puta Sarajevo, a to je trener Sarajeva prokomentarisao njihovom ofanzivnom igrom.

“Mi smo ubacili sve ofanzivne igrače da dođemo do pobjede. Njima je to ostavilo prostora da dođu do pogotka. Tako su i dali gol. Bilo je naših grešaka, to se desi u fudbalu”, rekao je Varešanović i govorio o plasmanu u evropska takmičenja:

“Nije evropa izgubljena, naravno da ćemo se boriti za Evropu. Sve dok imamo ikakve šanse za Evropu, mi ćemo se boriti.”

Također, trener sarajeva se osvrnuo na izostanak Balte i manjak čvrstine u veznom redu.

“Balta je jedina prava šestica u našoj ekipi. Znali smo da će nam faliti. Međutim, mi smo danas pod svaku cijenu trebali da pobjedimo i da smo dali drugi gol ja bi pravio promjene da pojačamo sredinu, ali to se nije desilo. Morali smo da tražimo rezultat”, rekao je Varešanović.


sport1.oslobodjenje.ba