Varešanović: Nama je svaka utakmica gostujuća, ja ne tražim alibi, ali…

Trener Sarajeva, Mirza Varešanović, je istakao da nije zadovoljan remijem u gradskom derbiju protiv Željezničara jer su željeli da pobijede ovaj susret.

Istakao je da je Željo želio da rastrza utakmicu, a da su njegovi igrači odustajali od prvobitnog plana igre, te da je zbog toga susret okončan remijem. 

– Naravno da nisam zadovoljan, spremali smo se da dobijemo ovaj derbi jer smo u utakmicu ušli sa velikim samopouzdanjem nakon pobjede na Pecari. Znali smo kako Željo igra, žele da rastrzaju utakmicu, mi smo preskakali igru i odustajali od plana, a to je da kroz pas igru dođemo do gola, rekao je Varešanović i dodao: 

– Imamo dovoljno iskusnu ekipu da podlegne pritisku, ali eto svaki derbi je takav da je rezultat 0:0 ili 1:1, vrda utakmica, velika želja je bila prisutna, nismo pobijedili, ali od ovog momenta se okrećemo utakmici protiv Veleža.

Varešanović je otkrio da je igračima na poluvremenu rekao da moraju više da igraju prema naprijed, te da imaju bolji protok lopte. 

– Rekao sam da moramo više da igramo i pokušavamo, da imamo bolji protok lopte, međutim to je tako, derbi je specifična utakmica, svi mi to znamo, igrao sam i ja derbije. Vidite da se najviše utakmica okonča ovim rezultatom koji je za mene najgori, dodao je Varešanović, te nastavio.

– Pokušavali smo sve vrijeme da imamo hladnu glavu, ali smo imali samo dva dana odmora, ali to nije nikakav alibi. Nije to čudno da je prvo poluvrijeme bilo tromo s obzirom na raspored.

I za kraj je trener Sarajeva istakao da je katastrofalan osjećaj igrati jednu ovakvu utakmicu van Sarajeva i to bez navijača. 

– Katastrofa je osjećaj igrati ovakvu utakmicu van Sarajeva bez navijača, kao da smo igrali neku pripremnu utakmicu u Antaliji. Ovo je besmisleno i još nekih milion stvari, gdje ne znamo gdje ćemo igrati sljedeću utakmicu. Mi dogovorimo utakmicu da igramo u Mostaru i onda preko noći dođe naredba da se igra bez publike. Mi nemamo naš dom, ne znamo gdje igramo i kada igramo. Kako se stvari odvijaju, ja ni u šta ne vjerujem. Nama je svaka utakmica gostujuća, ja ne tražim alibi, ali uslovi u kojima mi igramo nisu isti uslovima u kojima ostale ekipe egzistiraju, završio je trener Sarajeva. 


sport1.oslobodjenje.ba

Koliko je koristan ovaj post?

Kliknite na zvezdicu da biste je ocenili!

Prosečna ocena / 5. Brojanje glasova:

Još uvek nema glasova. Ocenite prvi!