Varešanović o defanzivcu Sarajeva: Da je mogao više igrati, jeste, ali…

Trener Fudbalskog kluba Sarajevo, Mirza Varešanović, je na današnjoj pres konferenciji pred utakmicu 27. kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine protiv Tuzla Cityja, govorio o statusu nigerijskog defanzivca, Muse Muhammeda. 

Istakao je da je problem to što Nigerijac ima strane papire, te da je odluka stručnog štaba da su im strani fudbaleri potrebniji na nekim drugim pozicijama. 

– Imamo osam stranaca, po pravilniku je dozvoljeno pet, to je najveći problem što se tiče Muse Muhammeda. Naša procjena je da su nam potrebniji igrači sa stranim papirima na nekim drugim pozicijama. Dobro on radi, imao je jednu nesreću nakon priprema u Antaliji, koje je jako dobro odradio, tri sedmice je bio van trenažnog procesa zbog povrede lože. Ispao je iz ritma, ali tu je u rosteru, trenira i čeka svoju šansu. Da je mogao više igrati, jeste, ali situacija je takva kakva jeste, rekao je Varešanović, te dodao: 

– Olakšavajuća okolnost je što je Jelić Balta dobio naše papire tako da se otvara prostor za još jednog igrača sa stranim papirima. S druge strane na toj poziciji imamo Mulalića, koji ima 19 godina i koji je projekat kluba, koji je naše dijete, koji je kvalitetan i potentan i igra dobro. To su mu otežavajuće okolnosti, ali nadamo se da će dobiti mogućnost da nastupi do kraja sezone.


sport1.oslobodjenje.ba