Velež bez podrške na Grbavici, evo koji je razlog

Fudbaleri Željezničara u srijedu će na stadionu Grbavica odigrati revanš susret polufinala Kupa BiH protiv ekipe Veleža.

Mostarci imaju prednost od jednog pogotka, a sasvim sigurno da obje ekipe imaju ambicije ostvariti plasman u finale najmasovnijeg takmičenja. To je svakako magnet i za publiku da mogu pristvovati sjajnoj fudbalskoj predstavi.

Prvi susret su pored igre na terenu, obilježili i problemi sa tribinom za gostujuće navijače. Zbog neuslovnosti “kaveza” na stadionu Rođeni, na kraju su Plavi ostali bez podrške. Odluka navijača tima sa Grbavice je bila da ne putuju organizovano na ovaj susret.

Čini se da će i na Grbavici gosti ostati bez organizovane podrške. U medijima se pojavila informacija da na stadionu Grbavica trenutno nema uslova za prijem gostujućih navijača te da je o tome obaviješten i tim iz Mostara.

Zvaničnu informaciju nismo dobili, ali kako smo uspjeli saznati, ispred dijela sjeverne tribine stadiona Grbavica, namijenjenoj za gostujuće navijače, izvode se radovi te su sam pristup i ulaz na tribinu onemogućeni. 

Ispred samog stadiona je vidljivo da se izvode radovi, a upravo to je navedeno kao razlog zbog kojeg nisu u stanju primiti navijače Rođenih ovog puta.

Da li će biti nekih promjena u odlukama i da li ćemo u narednim danima svjedočiti novim saopštenjima između dva kluba, ostaje da se vidi.


sport1.oslobodjenje.ba