VELIKE VIJESTI: Iz Italije stiže o budućnosti Edina Džeke

Edin Džeko je svojim golom donio pobjedu Interu nad Sassuolom te je tako na sjajan način najavio i nastavak sezone. Očigledno je da pauza zbog Svjetskog prvenstva nije pokolebala Dijamanta te da će nastaviti na odličnim partijama i u 2023. godini.

Džeko se nalazi u grupi igrača Intera kojim na kraju sezone ističu ugovoru, a Tuttosport je danas objavio veliku vijest vezanu za budućnost napadača iz Sarajeva.

Kako piše torinski list Džekin menadžer Alessandro Lucci je već dogovorio važan sastanak na kojem bi trebala i pasti odluka oko potpisa.

Današnje informacije sa Apenina govore da će Džeko produžiti ugovor sa Interom, ali sa nešto izmjenjenim stavkama u odnosu na dosadašnji.

“Obje strane su dogovorile sastanak za kraj prijelaznog roka, ali bi sastanak mogao biti održan nakon utakmice Superkupa protiv Milana u Rijadu”, navodi Tuttosport.

Utakmica između dva gradska rivala u prijestolnici Saudijske Arabije će se igrati 18. januara što znači da bi Džekin potpis trebao stići u drugoj polovini prvog mjeseca nove godine.

 

Džeko računajući i poreze na godišnjem nivou Inter košta nešto više od devet miliona, a prema novom ugovoru će neto plata biti sigurno manja od dosadašnjih pet miliona.

Ipak, Džekin menadžer će igrati na kartu “bonusa” pa će na taj način pokušati povećati primanja kapitenu bh. reprezetnacije. Kao što su broj golova, nastupa i asistencija.

Zaključak je da obje strane žele da nastave saradnju, dok je Džeko sebi postavio i cilj da osvoji Scudetto u Italiji nakon što je ranije bio prvak u Njemačkoj i Engleskoj.

Dijamant je u dosadašnjem dijelu sezone imao učinak od 12 golova i sedam asistencija u svim takmičenjima, a Simone Inzaghi se nada da će iskusni golgeter nastaviti u istom ritmu.

U prvom meču u 2023. godini Nerazzurri će igrati protiv lidera Napolija. Prema najavama Džeko će biti starter u napadu sa Romeluom Lukakuom.