back to top

(VIDEO) Rendulić: Sarajevo je u pozitivnom nizu, nadam se dobroj utakmici i pobjedi

Krunoslav Rendulić je uoči duela protiv Sarajeva održao press konferenciju na kojoj je najavio derbi 28. kola između Zrinjskog i Sarajeva.

– Igramo svaki treći dan derbi. Ponovo zahtjevna utakmica. Prošlu smo riješili u svoju korist, 60 godina smo dominirali, kasnije je Velež uspostavio ravnotežu, bio malo bolji, imali 2-3 šanse da poentiraju, tu smo se spasili i na kraju čak preko Ćorluke mogli povećati prednost. Ali, dobro, bitno da smo dobili tu utakmicu. Okrećemo se novom izazovu, utakmica neće biti laka, Sarajevo je u pozitivnom nizu, imaju četiri pobjede i remije. Nadam se da ćemo pružiti dobru igru, ubilježiti pobjedu i matematički osigurati prvo mjesto, rekao je Krunoslav Rendulić, pa dodao:

– Sarajevo igra puno bolje na proljeće, nego na jesen, što je i logično jer su doveli puno dobrih igrača. Sada su u pozitivnom nizu, na krilima rezultata je i raspoloženje bitno bolje. Naravno da oni imaju svoju matematiku, što je logično, kao i mi svoju. Očekujem dobru utakmicu sa naše strane i tri boda.

Kompletnu press konferenciju možete vidjeti u video prilogu.

 

 


sport1.oslobodjenje.ba