back to top

Zvanično: Raduloviću novi ugovor, promjene u mlađim selekcijama, poznat datum povratka 1. CFL

Deseta sjednica Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Crne Gore za mandatni period 2021-2025 godina održana je danas u Kući fudbala u Podgorici.

Odlukom Izvršnog odbora Miodragu Raduloviću produžen je mandat na mjestu selektora „A“ reprezentacije Crne Gore za naredni jednogodišnji period. Saradnja na godinu dana produžena je i sa Goranom Perišićem koji će voditi kadetsku selekciju (2006. godište) u elitnoj rundi kvalifikacija a zatim preuzeti omladinsku reprezentaciju (2005. godište).  Radovan Kavaja će tokom naredne godine predvoditi kadetsku (U17), Mirko Marić biti na čelu ženskih selekcija, dok će Sveto Ljesar predvoditi futsal selekcije.

Za selektora mlade (U21) reprezentacije imenovan je Nikola Rakojević, stručnjak koji je u bogatoj trenerskoj karijeri, osim velikog broja klubova, predvodio i mladu reprezentaciju Jugoslavije. Sa Rakojevićem će biti potpisan ugovor na dvije godine, odnosno do kraja kvalifikacija za U21 Evropsko prvenstvo koje se igra 2025. godine.

Najmlađu nacionalnu selekciju (U15) prevodiće Minja Ljumović, mladi stručnjak koji je trenersku karijeru počeo 2014. godine u omladinskim selekcijama Koma, dok je posljednje dvije sezone radio u OFK Mladost DG i Otrant-Olympic. 

Izvršni odbor zahvaljuje se dosadašnjim selektorima mlade i omladinske reprezentacije, Miodragu Vukotiću i Slobodanu Draškoviću, na saradnji i doprinosu koji su dali tokom njihovog angažmana u nacionalnim selekcijama.

Na današnjoj sjednici prihvaćeni su izvještaji Komisije za takmičenje, Sudijske komisije, Disciplinske komisije i Komisije za bezbjednost i sigurnost o jesenjem dijelu sezone 2022/23, i usvojen predlog kalendara za proljećnji dio kojim je nastavak Meridianbet 1. CFL predviđen za 18. februar, dok će drugoligaši mečeve 20. kola odigrati 5. marta. Finalna utakmica Kupa Crne Gore odigraće se u utorak, 30. maja 2023. godine. 

cgsport.me