(ZVANIČNO) Velež angažovao odlično pojačanje

Fudbalski klub Velež Mostar obavještava sve svoje članove, navijače i prijatelje Kluba da se Demir Peco vratio u FK Velež postavši i službeno novi-stari igrač mostarskog kluba.

U prisustvu direktora FK Velež gospodina Sanjina Alagića, danas je u službenim prostorijama Kluba potpisan ugovor koji će ovog dvadesetšestogodišnjeg krilnog igrača vezati za Rođene do 31. maja 2024. godine, uz mogućnost produženja ugovora na još jednu godinu.

Demir Peco rođen je 31. jula 1996. godine u Montheyu, Švicarska. Ponikao je u FK Velež prošavši sve omladinske selekcije, te je potom zaigrao i za prvi tim. U ljeto 2016. godine odlazi u FK Radnik, gdje je bio jedan od standardnih igrača, čime je izborio poziv u mladu reprezentaciju BiH, koju je predvodio sa klupe Vinko Marinović. U sezoni 2020/21. odlazi u NK Varaždin i nastupa u SuperSport Hrvatskoj nogometnoj ligi. Nakon toga, u sezoni 2021/22. ponovo se vraća među Rođene kao posuđeni igrač. Danas, u redove mostarskih Crvenih dolazi iz FK Sloga Meridian.

– Našem novom-starom Rođenom želimo puno sreće, zdravlja i zajedničkog uspjeha u narednom periodu, navodi se na zvaničnoj stranici Veleža


sport1.oslobodjenje.ba

Koliko je koristan ovaj post?

Kliknite na zvezdicu da biste je ocenili!

Prosečna ocena / 5. Brojanje glasova:

Još uvek nema glasova. Ocenite prvi!