back to top

(ZVANIČNO) Velež napustio dobro poznato ime premijerligaša

FK Velež je putem svoje zvanične stranice potvrdio još jedan odlazak iz kluba, a sada je Rođene, po isteku aktuelnog ugovora, napustio Emir Halilović.

Haliloviću je ugovor sa Veležom važio do kraja mjeseca maja 2024. godine, ali iz kluba su poručili kako njemu neće biti ponuđen produžetak saradnje za narednu takmičarsku sezonu.

Uvažavajući interese igrača, ali i ambicije Fudbalskog kluba Velež u narednoj sezoni, te uzimajući u obzir sve objektivne okolnosti, donesena je odluka kojom našem fudbaleru veznog reda neće biti ponuđen produžetak zajedničke saradnje za narednu takmičarsku sezonu, a koji prema trenutnom ugovoru vrijedi do kraja mjeseca maja 2024. godine. Fudbalski klub Velež Mostar najiskrenije zahvaljuje našem Emiru na profesionalnom pristupu, predanosti i odnosu prema Crvenom dresu na i van terena, te doprinosu ostvarenim rezultatima u protekloj sezoni i upućuje mu najljepše želje u nastavku njegove fudbalske karijere. Emire, hvala ti i sretno, navodi se u saopštenju Veleža.

Inače, Emir Halilović rođen je 04. novembra 1989. godine u Zvorniku. Karijeru je započeo u redovima banovićke Budućnosti, a nakon toga je otišao u Zvijezdu iz Gradačca.

Dobrim igrama ubrzo je dobio priliku da svoj talenat pokaže van granica BiH, ostvarivši transfer u Češku, a osim u ovoj zemlji, tokom svoje bogate karijere je igrao još za klubove u Austriji, Slovačkoj, Turskoj, te Mađarskoj.

Pored velikog broja klubova u inostranstvu, bio je član i Sarajeva, sa kojim je u takmičarskoj sezoni 2018./19., uspio osvojiti dvostruku krunu BiH, a u junu 2022. godine je postao član Veleža.

Među Rođene je stigao iz mađarskog Zalaegerszegi TE, te je od tada u crvenom dresu ukupno upisao odigrao 54 službena nastupa, postigavši tri gola, uz koje je upisao i tri asistencije.

Izvor: ( sport1.oslobodjenje.ba / Penal.rs )