back to top

Petroviću pripao derbi kola, poznato delegiranje za sve utakmice

Za vikend će biti odigrane utakmice 22. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, a danas su delegirane i sudije za ove utakmice.

 

Jasno je da nas i u ovom kolu očekuje nekoliko jako dobrih utakmica, a sada je poznato koji sudija će na kojoj utakmici dijeliti pravdu.

Utakmicu koja se igra u Doboju između Sloge Meridian i Željezničara sudit će Aleksandar Njegomirović iz Prnjavora.

Njegovi asistenti su Arnel Novalić iz Doboj Istoka, te Damir Lazić iz Brčkog. Četvrti sudija je Elvedin Topuzović iz Tuzle.

Utakmicu između Slobode i Leotara sudit će sudac iz Sarajeva Irfan Peljto, a asistirat će mu Senad Ibrišimbegović iz Travnika, te Davor Beljo iz Mostara. Četvrti sudija je Dražen Marić iz Bijeljine.

Ne centru u Konjicu u utakmici između Igmana i Zrinjskog biti će Ermin Sivac iz Zenice, a pomoćnici su mu Stefan Tešanović iz Istočnog Sarajeva, Te Marijan Čosić iz Širokog Brijega. Četvrti sudija je također iz Širokog Brijega, a to je Frano Jelić.

Na susretu između Posušja i Širokog Brijega pravdu će dijeliti sudija iz Čapljine, Josip Martinović. Asistenti su mu Josip Čolić koji dolazi iz Kuprsa, te Jure Musa iz Čitluka. Četvrti sudija je Musa Mateo iz Čitluka.

Možda i derbi ovog kola između Sarajeva i Veleža sudit će Dragan Petrović iz Banja Luke, a asistenti su Mirza Čejvanović iz Tuzle, te Sreten Udovičić iz Prijedora. Četvrti sudija je Mirza Kazlagić iz Cazina.

Borac će u Banja Luci dočekati Tuzla City, a glavni arbitar na toj utakmici je Sabrija Topalović iz Zenice. Njemu će asistirati Amir Kadić iz Sarajeva, te Davor Maksimović iz Doboja. Četvrti sudija je Luka Bilbija iz Prijedora.

 

Kompletno delegiranje za 22. kolo Premijer lige BiH:

Sloga Meridian – Željeznčar (Aleksandar Njegomirović)
Sloboda – Leotar (Irfan Peljto)
Igman – Zrinjski (Ermin Sivac)
Posušje – Široki Brijeg (Josip Martinović)
Sarajevo – Velež (Dragan Petrović)
Borac – Tuzla City (Sabrija Topalović)

sport.novi.ba