Bećiraj se oprostio od nacionalnog tima: Sa ponosom sam nosio dres Crne Gore

Fatos Bećiraj, rekorder po broju nastupa za crnogorsku reprezentaciju, objavio je na svom Instagram profilu da se povlači iz nacionalnog tima.

Bećiraj, koji je za “sokole” odigrao 86 utakmica i postigao 15 golova, bio je član tima gotovo od formiranja, te jedan od miljenika navijača zbog svoje borbenosti, ali i nekih sjajnih golova.

Saopštenje Bećiraja prenosimo u cjelosti

“Život me je naučio da svaka priča ima kraj, pa tako i one najljepše. Najljepši dio moje sportske priče je vezan za reprezentaciju Crne Gore, za vrijeme provedeno sa sjajnim momcima, vrijeme ispjunjeno najljepšim emocijama. Sada već davnog 28. marta 2009. godine, na prvoj „mega“ utakmici Crne Gore, protiv tadašnjeg prvaka svijeta Italije, postao sam član jata „sokola“, kojem sam dao sve i od kojeg sam dobio nevjerovatno mnogo. Prolazile su godine, ređale se utakmice, slavile se pobjede, tugovalo se u porazima… Mijenjao sam se, mijenjali smo se, rasli kao pojedinci a još više kao tim… Sve to vrijeme protkanom je PONOSOM što sam imao priliku da igram za Crnu Goru i u pojedinim utakmicama budem kapiten reprezentacije!

Vječno ću pamtiti svaki od 86 nastupa, posebno rado se sjećati svih 16 pogodaka postignutih u dresu „hrabrih sokola“, a neizmjerno ponosan biti na reprezentativnu karijeru koja je iznjedrila ogroman broj istinskih prijateljstava. Zahvalio bih se svim selektorima – Filipoviću, Kranjčaru, Brnoviću, Tumbakoviću, Hadžibegiću i Raduloviću – koji su zaslužni za moje 13 godina dugo trajanje u reprezentaciji Crne Gore. Hvala i članovima stručnog štaba, pogotovo medicinskom osoblju koje je sa mnom od prvog dana, na posvećnosti u radu i podršci u momentima kada mi je bila njapotrebnija. Takođe, veliku zahvalnost dugujem i predsjedniku FSCG Dejanu Savićeviću koji je uradio sve što je bilo neophodno da postanem reprezentativac Crne Gore.

  Upitan ostanak Peteva na klupi Zmajeva: FSBiH mu spremio ponudu, ali...

Ogromno hvala svim saigračima, a bilo ih je mnogo, na izuzetnoj saradnji i odnosu koji smo imali od mog prvog okupljanja sa nacionalnim timom. Čast mi je što sam imao priliku da dijelim svlačionicu sa vama, da se zajedno borimo za ostvarenje velikih snova svih ljubitelja fudbala. Sjećanje na momente provedene sa vama uvijek će biti razlog za osmjeh na mom licu.

Posebno hvala navijačima koji su me od prvog sekunda prihvatili kao „svog“, bili mi vjetar u leđa tokom svakog nastupa. Hvala im na svakom aplauzu, na svakom skandiranju mog imena i to će mi mnogo nedostajati”.

foto: FSCG

cgsport.me

Koliko je koristan ovaj post?

Kliknite na zvezdicu da biste je ocenili!

Prosečna ocena / 5. Brojanje glasova:

Još uvek nema glasova. Ocenite prvi!