Jusufbegović: Ekipa je dobro pala mentalno i pobjednički mentalitet je izgubljen

Nedim Jusufbegović je ove zime preuzeo ekipu FK Velež, a u razgovoru za klupski youtube kanal Velež TV je govorio o prvoj fazi priprema. 

Trener Veleža je prizna oda ekipa ima velike probleme u određenim momentima, a njih je pripisao gubitku pobjedničkog mentaliteta kod par igrača.

“Generalno sam zadovoljan samim odnosom igrača i pristupom radu. To je na zavidnoj razini, a nemamo nekih dramatičnih povreda. Imamo neke standardne probleme koji prate igrače u ovom dijelu priprema. Nemamo šta kriti – imamo probleme kroz sve momente igre s pojedinim principima. Analiziramo igre iz prošle polusezone i svaki trening. Nastojimo riješiti te stvari, treninzi su integralni, situacioni, ali ekipa je dobro pala mentalno i pobjednički mentalitet je izgubljen. Nadam se da možemo da se vratimo tamo gdje mislimo da ova ekipa treba da bude. Imamo velike probleme u nekim momentima”, rekao je Jusufbegović i dodao da će glavni dio priprema biti obavljen u Turskoj:

“U Tursku ćemo povesti 24 ili 25 igrača, priključit ćemo i neke mlade, a probat ćemo završiti dolazak još dva pojačanja. Želimo pojačati konkurenciju i imamo tu namjeru, a vidjećemo hoćemo li uspjeti. Ako to zatvorimo, trebali bi biti bolji i snažniji prema naprijed”, otkrio je strateg Veleža.

Cijeli intervju pogledajte u nastavku.


sport1.oslobodjenje.ba

Koliko je koristan ovaj post?

Kliknite na zvezdicu da biste je ocenili!

Prosečna ocena / 5. Brojanje glasova:

Još uvek nema glasova. Ocenite prvi!