Savićević prognozirao meč Hrvatska – Argentina

Predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore Dejan Savićević već dvije nedjelje je u Katagru, gdje kao član FIFA prati Svjetsko prvenstvo.

U razogovru za Mozzartsport u Dohi govorio je o šampionatu, a prognozirao je i meč Hrvatske i Argentine, koji se igra večeras od 20 časova.

“Ja ni poslije Poljske nijesam bio optimista u slučaju Argentine. Ali poslije Holandije, mislim da su sada u prednosti. Čitao sam izjavu Prosinečkog i složio bih se sa njim. Mada je i Brazil bio u još većoj prednosti pa nije prošao. Vidjećemo, biće interesantno. Hrvati imaju taj strašan vezni red. Najbolji na prvenstvu. Modrić, Kovačić i Brozović igraju bez greške i to je najjači dio Dalićevog tima. Odbrana im je isto dobra. Samo da imaju kvalitetnije igrače na ta dva mjesta u napadu, bili bi favorit. Francuska i Argentina su favoriti sada. Što ne znači da će igrati finale. Do sada smo vidjeli da ima dosta iznenađenja. Ukoliko bi Hrvatska prošla, meni to ne bi bilo iznenađenje”, kaže Savićević.

“Genije” kaže da mu neće biti žao ako Leo Messi uzme “boginju”.

“Ako Hrvati ne prođu, neće mi biti žao baš zbog toga. Da Messi uzme titulu. Opet, ne znači da im prolazak u finale garantuje titulu i da će pobjediti Francusku ili Maroko. Vjerovatno Francusku…. Messiju fali ta titula svjetskog prvaka. Ako je ne osvoji, ostaće velika praznina u odnosu na Maradonu. Ali i ako je ne osvoji, on je jedan od nekoliko igrača koji su obilježili fudbal. Pele, Messi, Maradona… Pa i ovaj Cristiano. Zatim ’Zuba’ Ronaldo, Ronaldinho, Platini, Cruyff, Beckenbauer… To su najveći. Naravno, ima ih još dosta dobrih poput Gullita, Van Bastena, Gerda Mullera, Zidanea, Matthausa…“, zaključio je Savićević.

foto: UEFA

cgsport.me