Tahirović: Kada su Hadžibegić i Misimović razgovarali sa mnom…

Prvi put na okupljanje seniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine došao je talentovani vezista Rome, Benjamin Tahirović.

Ovaj igrač rođen je 3. marta 2003. godine u švedskom gradu Spånga, a prije dolaska u Romu nastupao je za FC Djursholm i Vasalunds IF.

O prvom dolasku među zmajeve Tahirović kaže:

– Kad sam putovao na pripreme bio sam malo nervozan, ali svi su me dočekali na najbolji način i odlično se osjećam na ovom okupljanju. Sve protiče u najboljem redu i ponosan sam što sam dio reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Benjamin Tahirović ističe da je njegova želja bila samo nastup za bh. tim:

– Za mene nije bilo sumnje za koga ću da nastupam. Moja želja je bila dres reprezentacije BiH. Kad su selektor Hadžibegić i direktor Misimović pričali sa mnom, svidio mi se program koji su mi predstavili. Također, ovo je reprezentacija koja ima kvalitetne igrače i sretan sam što sam dio toga.

Mladi igrač sredine terena je optimističan pred početak kvalifikacija:

– Selektor nam je rekao da u svakoj utakmici morao ići na pobjedu i ja vjerujem da imamo kvalitet da ostvarimo velike rezultate. Ne bojimo se nikoga, spremamo se na najbolji način i siguran sam da nećemo imati problema i da ćemo ostvariti plasman na EURO 2024.

Tahirović je govorio i o nastupima u Romi:

– Zahvalan sam treneru Joseu Mourinhu što mi je dao šansu da igram i što sam dobio minutažu u nekim važnim utakmicama, protiv Bologne i Milana. Moram još mnogo da radim, da napredujem i vjerujem da sam na pravom putu.


sport1.oslobodjenje.ba